Html Nedir? Hmtl Kodlama Nasıl Yapılır?
HTML, web siteleri hazırlanırken kullanılan, html nedir? Sorusunun en açıklayıcı cevabı özel işaret dili olarak bilinir. Bir dil programı olduğu söylenmese de, arama motorları bu kodlar sayesinde gerekli bilgi verilir. HTML (Hypertext Markup Language) web sitesindeki görselleri düzenlemeye yarar.
HTML nedir? Sorusuna cevap bulabilmek için HTML nerelerde kullanıldığını ve ne işe yaradığını bilmek oldukça önemlidir. HTML kodları sayesinde web sitesine yerleştirilmek istenilen ögeler hızlı bir şekilde tanımlanır ve yerleştirilir.
HTML Kodlama Nasıl Yapılır?
HTML kodlamak için öncelikle bir metin veya kod editörüne ihtiyaç duyulur. Bu yazılım araçları ile bir HTML belgesi oluşturmak gerekir. Bu işlemi yaptıktan sonra etiketler eklenir. HTML kod yazımlarında açılış etiketi “” işareti ile kodlanır. Etiketlerin içine yazılan HTML kodlarını ayırmak için “/” eğik çizgi işareti kullanılır.
Örnek vermek gerekirse;
- < HTML: pop/> ya da < /html: pppp >
Bu şekil yapılan kodlamalar belli bir kurala tabiidir. HTML kodları oluştururken bu kurallara dikkat etmek, arama motorlarında web sitesi ile ilgili arama yapıldığında doğru yönlendir yapması için oldukça önemlidir.
HTML Kuralları
Kodlama işlemlerinin hemen hemen hepsi belli kurallar ile yapılır. Html nedir Mantık olarak kodlama, klavyedeki harflerin ve işaretlerin karşılığını yaratarak tasarlamaktır. Bir web sitesi tasarlarken en çok HTML kodlarına ihtiyaç duyulur.
HTML kuralları ise;
- Açılış ve kapanış etiketlerinin mutlaka birbiri ile eşleşmesi gerekir.
- Etiketlerin büyük / küçük harflere duyarlı olduğu bilmek gerekir.
- Doctype açıklaması belirtilmelidir.
- Etiketler arasında sadece bir tür tanımlı bilgi olmalıdır.
HTML Nasıl Öğrenilir?
HTML kodlama öğrenmek, basit bir kaç kurallı öğrendikten sonra çok hızlı bir şekilde öğrenilir. Basit söz dizimleri kullanılarak yapılan ayrıntı gerektirmeyen bu kodlama işlemleri sayesinde gelişmiş bir web sitesi oluşturulabilir.
Sayfanın yapısını belirleyen etiketler ile HTML kodları yapılır. HTML hazır kodları bulunur. Bu kodlar gibi de hazır etiketlerde vardır. Bunları öğrenmek HTML öğrenirken büyük fayda sağlar.
HTML İle Neler Yapılır?
Web sitesi tasarlarken ihtiyaç duyulan bütün işlemler için HTML kodlarından yardım alınır.
HTML ile neler yapılır;
- Web sitesine ait sayfalar oluşturulur.
- Resim ve video gibi görseller eklenebilir
- Ses dosyaları eklenir.
- Bağlantı Oluşturulur.
- Liste ve Form Oluşturulur.
- Tablo oluşturulur.
Kısacası bir web sayfasının, içeriğini ve yapısını oluşturmak için gerekli tüm adımları HTML kodları ile yapabiliriz.
HTML Etiketleri ve Anlamları
HTML, web sayfasının içeriğini ve görüntülenme şeklini belirlemek için kullanılır. Bu işaret dilinde belli başlı etiketler vardır. Bu etiketlerin anlamını bilmek bir web sayfası tasarlamak isteyenlerin başvuracağı kodlardır.
- Web sitesine ait dokümanın başlangıcını belirler.
- < head > yine dokümanın adını belirler.
- < title> dokümanın tarayıcıdaki sekmede nasıl göründüğünü kodlar.
- Web sayfasının ana içeriğini belirtir.
HTML ile Tasarım Günümüz teknolojileri tamamen kodlama ve yazılım üzerine kurulmuştur. Özellikle kodlama web teknolojilerinin hemen hemen her alanında kullanılıyor. En basit bir web sayfası tasarlamak için kodlara ihtiyaç duyulur. Web tasarımı ve kodlama alanlarında gelişmek isteyenler uygun bir online eğitim ile kısa süre içerisinde öğrenmesi mümkündür.
Kodlama diğer adıyla işaretleme, temel bilgileri öğrendikten sonra çok basit bir web sitesini dakikalar içerisinde tasarlayabilir. Kodlama alanında gelişmek isteyenler sürekli kod yazarak yeni web siteleri ya da basit oyunlar tasarlayarak kendilerini geliştirebilir.
- Harika
- Süper
- Üzücü
- Kızdırıcı
- Gereksiz
- Düşündürücü
Yazar Hakkında
Benzer Yazılar
Emoji CSS ile Web Sitenize Emoji Desteği
Emojiler bildiğimiz üzere günümüzde dijital dünya iletişimini tümüyle kontrolü altına alan bambaşka bir kültür patlaması!dır. Artık onlarla beraber gündelik yaşantımızın birçok aşamasında masaüstü cihazlarımızdan, mobil cihazlarımıza ve mobil cihazlarımızdan, WordPress’e
Bilmeniz Gereken 10 Yeni Html5 Etiketi
Web sayfaların arama motorlarınca yorumlanmasını kolaylaştırmak için bilmeniz gereken 10 yeni html5 etiketi hakkında sizlere detaylı bilgiler sunacağız. HTML5 semantik özelliğe sahip olduğu için web sayfalarında yer alan içeriklerin düzenli
Fare Resmin Üzerine Gelince MP3 Çalma Kodu
Merhaba, HTML kodu ile web sayfamız üzerinde dekor veya genellikle özel günlerde (örneği ramazan bayramı,23 nisan) sitemize eklediğimiz görselin üstüne gelince çalmasını istediğimiz müziği koyarak ziyaretçilerimize hoş bir görünüm ve
0 Yorum
Henüz Yorum Yapılmamış
İlk Yorumu yazmak için Hemen Tıklayın !