Sürekli Üşümenin Sebepleri
Sürekli Üşümenin Sebepleri
Vücudunuzda sıklıkla karşılaştığınız üşüme problemi her zaman soğuk havalarla ilgili olmayabilir. Üşümek birçok farklı hastalığın belirtisi niteliğindedir. Bununla beraber vücut ısısının düşmesi hayat kalitesini etkileyecek ve kişinin performansında düşüşler yaşamasına sebep olacaktır. Aşağıda bahsedilen sebepler, sürekli olarak üşümenin bazı belirtileridir ancak kendinizi gözlemleyerek varacağınız sonuçlar ile üşümenizin önüne geçemiyorsanız yakın zamanda uzman bir doktora görünmeniz faydalı olacaktır.
Anemi ve Demir Yetersizliği
Halk dilinde ”kansızlık” olarak bilinen anemi hastalığı, üşüme probleminin en sık rastlanan belirtisidir. Bununla beraber vücutta bulunan demirin yetersiz olduğu zamanlarda da kişi sıklıkla üşümeye başlayacaktır. Bu tarz durumlar ile karşılaşılmaması açısından kişinin demir takviyesi alması yada bol bol yeşil yapraklı sebzeler tüketmesinde fayda vardır.
Düzensiz Uyku ve Beslenme
Kişinin uyku düzeninde dengesizlikler olması sinir sistemine zarar vererek vücut sıcaklığında değişimler olmasına sebep olur. Bununla birlikte düzensiz ve sağlıksız beslenmek de yeterli olarak vitamin alamamaktan dolayı vücut ısısı aynı şekilde değişime uğrayacaktır. Özellikle sürekli üşüyen kişilerin bu iki maddeyi doğru olarak yaptığından emin olması mantıklı olacaktır.
Bağışıklık Sistemi
Elleri ve ayakları düzenli olarak üşüyen kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer şey ise bağışıklık sistemi olmalıdır. Bağışıklık sisteminde bir takım zayıflamalar olan kişilerde üşüme problemi görülebilir. Bu nedenle özellikle bağışıklık sistemini güçlendirecek şekilde beslenmek ve çeşitli aktiviteler yapmak faydalı olacaktır. Örneğin, sabah ve akşam üzere C vitamini açısından zengin olan yiyecekler tüketmek faydalı olacaktır.
Depresyon ve İlaçlar
Psikolojik rahatsızlıklar da kişinin aynı şekilde fizyolojik sorunlar ile karşılaşmasına sebep olabilir. Kişinin psikolojisinde bozukluklar olması vücudunda bir takım sıkıntılar oluşmasına neden olur. Bu da vücudun ısı değişimi yaşamasında etkili rol oynayacaktır. Bu süreçlerde veya herhangi bir rahatsızlık yaşayan kişilerde sıklıkla ilaç kullanımı da aynı şekilde vücudun ısı derecesini düşürecek ve sıklıkla üşümesine sebep olacaktır. Bazı ilaçların kişilerde üşüme etkisi yaratabilecek bir takım yan etkileri de bulunmaktadır. Böyle bir durumda kullandığınız ilacı hekiminize danışarak değiştirmeniz sizin için daha yararlı olacaktır.
- Harika
- Süper
- Üzücü
- Kızdırıcı
- Gereksiz
- Düşündürücü
Yazar Hakkında
Benzer Yazılar
SGK Reçeteleri Kaç Gün Geçerli oluyor ?
SGK Reçeteleri Kaç Gün Geçerli oluyor? SGK reçeteleri kaç gün geçerli oluyor? Aldığınız bir reçete için ilaçları kaç gün içinde eczanelerden temin edebilirsiniz? Evet, merak edilen konular arasında SGK reçeteleri
Adrenal Yorgunluk Nedir? Belirtisi ve Tedavileri Nelerdir?
Kişinin kendini sürekli olarak yorgun ve bitkin hissetmesi durumuna Adrenal yorgunluk denmektedir. Diğer bilinen ismi ise hipoadrenia’dır. Adrenal yorgunluğun sebebi adrenal bezlerdeki bazı bezlerin normalde daha düşük çalışması sonucu oluşan
0 Yorum
Henüz Yorum Yapılmamış
İlk Yorumu yazmak için Hemen Tıklayın !